ELAZIĞ / KARAKOÇAN - Karakoçan Ortaokulu

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Yılı dolayısıyla ilçe meydanında kutlamalar yapıldı. Okulumuz beden eğitimi öğretmeni Erdal YILDIRIM 'a bando gösterisinde verdiği emekler için teşekkür ederiz. Çalışmalara özverili olarak çalışan  öğrencilerimizi de tebrik ederiz.

Ekm

Toplantıya katılan tüm velilerimize teşekkür ederiz

Ekm

Afetlere hazırlık, afetler karşısında gösterilmesi gereken tutum ve davranışların öğenilmesine yönelik faaliyetler kapsamında okulumuzda Afet Eğitimi Deprem Tahliye Tatbikatı gerçekleştirildi.

80 sn de gerçekleştirilen tatbikatta "çök,kapan,tutun" hareketi öğrencilere öğretildi. Okul kat planına göre öğrenciler okuldan güvenli bir şekilde tahliye edildi.

Ülkemize ve tüm insalığa depremsiz ve afetsiz güzel günler temenni ediyoruz.

Ekm

13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü  münasebetiyle okulumuz öğretmenleri öğrencilerimize konferans salonunda bilgi verdiler.

Eyl

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü milli iradenin milli birlik ve beraberliğimizin kuruluş ruhuyla yeniden inşa edildiği kutlu bir zaferin dönümüdür.

May

Okulumuz ilçe genelinde yapılan futbol turnuvasında ilçe birincisi olmuştur. Başta Emeği geçen okul Beden Eğitimi Öğretmenimiz Erdal YILDIRIM a teşekkür ederiz. Turnuvada görevli olan tüm öğrencilerimizi göstermiş oldukları başarıda dolayı da kutlarız.

Nis

23 Nisan etkinlikleri kapsamında ilçe genelinde düzenlene masa tenisi turnuvasında okulumuz şampiyon oldu.

Mrt

KARAKOÇAN ORTAOKULU TIMSS 2023'de...                                                                                                                  Uluslararası Eğitim Başarılarını Değerlendirme Kuruluşu (International Association for the Evaluation of Educational Achievement) IEA'nın bir projesidir. Katılıcak sınıflar rastgele olarak seçilmektedir.

Okulumuz TIMMS 2023 faaliyetinde yer almaktadır.

TIMSS- TRENDS İN INTERNATİONAL MATHEMATİCS AND SCİENCE STUDY: ULUSLARARASI MATEMATİK VE FEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI

Öğrencilerin matematik ve fen alanlarında kazandıkları bilgi ve becerilerin değerlendirilmesine yönelik bir tarama araştırmasıdır. Uluslararası Eğitim Başarılarını Değerlendirme Kuruluşu (International Association for the Evaluation of Educational Achievement) IEA'nın bir projesidir.

Dünyadaki en büyük ve en kapsamlı uluslararası öğrenci başarılarını değerlendirme çalışmasıdır.

5. ve 8. sınıf düzeyindeki öğrencilere uygulanır. 4 yılda bir yapılmaktadır.

TIMSS, öğrenci başarılarındaki eğilimleri izlemekte ve ulusal eğitim sistemleri arasındaki farklılıkları belirlemektedir. ABD Eğitim Bakanlığı, İngiltere Eğitim Araştırma Kuruluşu, Boston College ve katılımcı ülkeler tarafından finansal olarak desteklenmektedir.

TIMSS Projesinin Amacı

TIMSS'in temel amacı, dünya çapında matematik ve fen eğitim öğretiminin gelişmesine yardımcı olmaktır.

TIMSS, katılımcı ülkelere aşağıdaki soruların cevaplarını bulmasına yardımcı olur:

Öğrencilerimizin matematik ve fende durumu nedir?

Zaman içinde bu durum iyileşiyor mu?

Durumumuzu nasıl geliştirebiliriz?

Diğer ülkelere göre durumumuz nasıl?

Diğer ülkeler başarının arttırılması konusunda ne yapıyor?

TIMSS Döngüsü

Hazırlık Süreci

Test maddelerinin geliştirilmesi

Taslak maddelerin NRC'ler tarafından gözden geçirilmesi

Ölçme araçlarının uygulanacak dile çevrilmesi

Pilot uygulama

Pilot uygulamanın yapılması

Analizlerin yapılması ve ölçme araçlarına son şeklin verilmesi

Nihai Uygulama

Son şekli verilmiş ölçme araçlarının çevirilerinin ve uyarlamasının yapılması

Nihai uygulamanın yapılması

Raporlaştırma

ISC tarafında uluslar arası raporun yayınlanması

Ülke raporunun yayınlanması (NRC)

TIMSS´i Yürüten Kuruluşlar

IEA (International Association for the Evaluation of Educational Achievement):Eğitim Başarılarını Değerlendirme Kuruluşu

ISC ( TIMSS & PIRLS International Study Center): Uluslararası Çalışma Merkezi

DPC (Data Processing and Research Center):Veri İşleme Merkezi

SC (Statistics Canada):Kanada İstatistik

ETS (Educational Testing Service):Test Geliştirme Merkezi

SMIRC (Science and Mathematics Item Review Committee):Fen ve Matematik Madde Değerlendirme Komitesi

QIRC (Questionnaries Item Review Committee): Anket Geliştirme Komitesi

NRC (National Research Coordinator): Ulusal Araştırma Koordinatörü

Mrt

Çanakkale Zaferi'nin 108. Yıl dönümü münasebetiyle hazırlamış olduğumuz 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programını düzenledik.  Programda Okulumuz korosu ve Keman dinletisinde büyük emeği olan Zehra ACI ALBAYRAK  hocamıza teşekkür ederiz .Kevser TUNCER DEMİR ve Hilal Kaya ya da emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda İstiklal Marşımızın Kabulünün 102.yılı dolayısıyla öğrencilerimizle birlikte İstiklal Marşı'nı seslendirdik.
Hür yaşamış bayrağımıza ve istiklali hak eden Hakk'a tapan milletimize armağan olsun. Bu vesileyle İstiklal Marşımızın 102. yılını kutluyor, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve bu cennet vatan uğruna canını feda etmiş aziz şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Emeklerinden dolayı Hilal KAYA ve Seher ÇELİK hocalarımıza teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzun Müzik Öğretmeni Zehra Acı Albayrak tarafından hazırlanan Atatürk ü anma Programı düzenlendi. 1938 den bu yana saygı ,sevgi ve özlemle anıyoruz.

Kas

Değerli velilerimizin katılımıyla bugün okulda okul aile birliği toplantısı düzenlendi.

May

Okulumuz öğrencileri ilcemiz genelinde yapılan voleybol turnuvasında ilçe birincisi oldular. Öğrencilerimizi ve öğrencilerimizi turnuvaya hazırlayan spor kulubundeki öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Eyl

Okul müdürümüz Sayın Serpil YÜCEDAĞ´ın yeni eğitim öğretim dönemi mesajı